Resultats Campionat del Món Esgrima Budapest 2013


(Versión en Castellano)

El campionat:

El campionat de Budapest 2013, ha tingut el lema "Like the Movies" acompanyant la promoció del torneig amb tota la fantasia del cinema de duels i espases.


En la modalitat de sabre, hi han hagut molts nous tiradors en aquesta competició, especialment hongaresos. Recalcar un important domini rus, ja que s'han endut en sabre, les medalles d'or i plata en masculí, la de plata en femení, la d'or per equips en masculí i la de plata en equips femenins. Per la qual cosa l'entrenador que actualment treballa amb els russos, el francès Christian Bauer,  que tenia el compromís d'obtenir l'or olímpic i no ho va aconseguir, ha pogut consolidar aquesta vegada el seu projecte amb Rússia en aquests campionats del món.

Per la seva banda, el gran favorit de la competició, l'hongarès Aron Szilagyi no ha pogut endur-se l'or i s'ha quedat a un punt de la final i amb la medalla de bronze tot i haver protagonitzat un fantàstic assalt amb Nikolay Kovalev, amb punts com aquest. El combat ha tingut molts atacs llargs d'inici de l'assalt, i moltes parades. D'aquesta manera Rússia ha tingut via lliure per dominar la final col·locant 2 tiradors: Reshetnikov i Kovalev.


En femení, la guanyadora ha sigut Olga Kharlan, però la sorpresa l'ha feta l'Ekaterina Dyachenko que ha aconseguit la medalla de plata. També, el gran desengany del femení se l'han endut les nord americanes, on no han pogut aconseguit cap medalla individual com era esperat. Podria ser el principi d'una ruptura del domini nord-americà en la categoria femenina?

Per equips, en masculí altra vegada Rússia ha fet or, aquest cop derrotant Romania a la final, en el femení, la final ha sigut molt interessant perquè altra vegada Rússia s'ha enfrontat amb Ucraïna, i a cada equip s'hi trobava una de les dues finalistes de l'individual. Olga Kharlan ha fet molt mals resultats fins al seu últim assalt per tancar, allà s'ha "reactivat" i ha fet una gran remuntada, especialment per dues parades in extremis molt espectaculars com aquesta, o la que li ha donat el punt 45 i la victòria molt ajustada. El detall ha sigut que Dyachenko ha hagut d'ésser substituïda in situ per culpa d'una lesió que li ha impedit continuar l'assalt.


Cal dir que durant tot el torneig la parada ha tingut molt de protagonisme en aquesta competició, ja que n'hi ha hagut moltes, amb les quals castigaven les sortides ràpides dels atacants, tant bàsiques com també moltes parades de 2ª, però especialment de Rússia com el cas paradigmàtic del combat d'en Reshetnikov amb el romanès Dolniceanu a semifinals.

La final masculina:
La final de sabre masculí, ha sigut un combat en un principi aparentment relaxat, degut a que els dos finalistes són membres del mateix equip i per tant es coneixien molt.

El combat ha sigut força igualat, amb varietat d'accions per part de tots dos tiradors, especialment hi ha hagut moltes parades amb la conseqüent menors presència  de contraatacs i esquives amb distància que del costum. A això s'hi afegeixen molts atacs de rigor sortint al mig de pista quan fallen les parades per evitar les preparacions i fintes de l'adversari i poder ser parat amb més facilitat altra vegada. També hi han hagut moltes accions sobre l'avançada especialment per el fet que un d'ells és es esquerrà. Reshetnikov també ha utilitzat tan bon punt ha pogut atacs potents llargs amb moltes marxes aprofitant un ràpid canvi de ritme i la sorpresa.


Els resultats finals masculins individuals
 1  RESHETNIKOV  Veniamin   RUS
 2  KOVALEV  Nikolay   RUS
 3  DOLNICEANU  Tiberiu   ROU
 3  SZILAGYI  Aron   HUN


La final femenina
En femení ha donat la sorpresa la russa Ekaterina Dyachenko, que s'ha enfrontat a la final amb Olga Kharlan obtenint la medalla de plata.

En el combat, ha quedat patent el físic més poderós d'Olga Kharlan i on la ucraïnesa ha acabat el primer parcial en 8 a un a favor seu. Ha sigut a partir de la segona part quan l'Ecaterina Dyachenko ha començat a remuntar fins al punt d'igualar-se amb O.d'Kharlan al punt 12 a 12 i ha semblat que potser podria guanyar la russa, però no ha sigut així. El combat s'ha disputat en diversos indrets de la pista, al centre i en el terreny de totes dues tiradores però en general no han arriat al final de pista. Kharlan s'ha servit de fondos llargs al centre de pista i eficaces parades de 2ª.


Resultats finals femenins individuals

 1  KHARLAN  Olga   UKR
 2  DYACHENKO  Ekaterina   RUS
 3  KIM  Jiyeon   KOR
 3  VECCHI  Irene   ITA



Resultats per equips:


Masculins
Enllaç

 1   RUSSIE    RUS
 2   ROUMANIE   ROU
 3   COREE   KOR

Femenins
Enllaç
 1   UKRAINE    UKR 
 2   RUSSIE    RUS 
 3   U.S.A.    USA