Atacs d'en Lontay (català)

Senyors els poso un vídeo d'anàlisi d'en "CyrusofChaos" amb la seva traducció, aquest vídeo tracta d'explicar l'estratègia de sortides d'atac i també parades en l'inici de l'assalt per part del tirador hongarès Balasz Lontay. Una vegada més recordo que un servidor no és traductor i pot ser que algunes interpretacions no siguin del tot exactes al que pretenia l'autor del vídeo.


00:18
Lontay juga un joc que és molt típic en els esgrimistes d'avui en dia. Especialment els hongaresos: la seva prioritat és iniciar un llarg atac des de la primera zona (a l'inici de l'assalt) però si no pot fer-ho provarà de parar l'atac de l'oponent.

00:28
Aquí un exemple del que en Lontay està intentant fer: parar, i iniciar un llarg atac.

00:37
Estava tant impressionat amb el seu atac que vaig decidir realitzar el vídeo, a pesar de la petita quantitat de material que tinc d'ell. Per exemple només tinc un exemple d'una parada amb èxit com vindrà després.

00:55
Lontay entra al mig de la pista i espera i és en aquest moment quan intenta agafar l'atac. Si no pot fer-ho, llavors ell intentarà parar. No té l'oportunitat en el primer tocat però va poder...

1:04
... fer-ho en el segon tocat. Basat en com amb tranquil·litat persegueix en Zhong fora de la primera zona (el centre de pista) es pot explicar que la seva intenció inicial era fer un llarg atac.

1:10
Lontay fa una bona feina anticipant-se i tractant amb el contraatac (de l'adversari). Això és perquè ell està disposat a experimentar amb el seu atac i coneix com ajustar-ho quan sent que la defensa d'ells (els adversaris) esdevé problemàtica.

1:20
En aquest pròxim vídeo en Lontay veu la seva possibilitat de començar l'atac immediatament després de la preparació/pausa. Tant bon punt està prou a prop per acabar ell pot o bé fer una atac fals aconseguint fer retrocedir el rival o acabar amb un potent atac com fa aquí.

1:48
Aprofundint en el combat, quan té una millor idea de que vol fer el seu oponent en el centre de la pista ell sovint sobrepassa la línia del centre de pista sense la pausa. Ell s'ha donat compte en aquest assalt que en Wang confiarà molt en la seva...

1:59
...parada i per tant un immediat i llarg atac que en general serà útil.

2:10
Hi ha pocs bons exemples de les dues coses que en Lontay està intentant fer: atacar immediatament des de la línia i parar quan no té l'oportunitat d'atacar.

2:23
M'hauria agradat tenir una càmera lenta del començament d'aquest vídeo: Lontay fa la mateixa preparació que feia abans per fer el seu ràpid atac sobre preparació.

2:39
Porta els seus peus molt junts l'un de l'altre per aconseguir molta distància i el pes molt cap endavant.

2:54
Els peus junts i s'aproxima gairebé al centre de pista. Es veu i sembla molt com la primera preparació.

3:06
Encara és més clar aquí després de comparar les dues imatges. Sense context, es podria pensar que el que vindrà després de cada un d'elles és el mateix.

3:22
I aquí ho tenim una altra vegada: en Lontay fa una excel·lent feina a l'inici d'aquestes dues accions fent semblin idèntiques per tant el seu oponent no està segur de es pot esperar. Molts esgrimistes són molt bons amb aquest tipus d'engany.

3:31
Aquí tenim alguns bons exemples més del seu atac des de la línia de sortida.

3:42
Observeu com el seu pes és col·locat enrere, excepte cap al final quan està preparat per acabar. També mirar l'obertura que manté de distància entre ell i els seus oponents.

3:56
També aquest atac es basa treball de cames, com l'atac d'en Montano aquest atac en general arribarà a tocar molt fàcilment i no permet fer construir una defensa com en el cas dels atacs controlats
(e.g Pillet and Decsi)