L'Esgrima i la Gran Pantalla #1


Para versión en Castellano clicar

L'origen d'aquest article el motiva que sovint em demanen que suggereixi films on hi apareguin duels i combats d'espasa que consideri interessants de veure, i aquesta és la raó d'aquest escrit.

L'esgrima escènica és atractiva per a tot aquell interessat per l'esgrima i la seva història; el mateix mestre Arkayev la qualifica d'un mes dels tipus d'esgrima que existeixen o han existit. Per aquest motiu he decidit recomanar diverses escenes en diferents posts fins a una totalitat de 50 films aproximadament, i que els aniré posant per ordre alfabètic. Films on hi apareix l'esgrima en major o menor mesura ja siguin duels o batalla i que els considero interessants de ser vistos per algun o altre motiu.

Els criteris d'elecció són propis, ja que no hi ha res escrit sobre gustos artístics i al final era difícil afirmar quines són les millors escenes i quines no, així que els motius de l'elecció seran per el seu bon disseny i elaboració de l'escena. Entenent per bon disseny per la qualitat escènica, ja sigui per el realisme i precisió històrica o tot al contrari, per la seva imaginació, fantasia i gust estètic, o com també podria ser per la càrrega dramàtica o simbòlica que té el duel en l'obra. La selecció l'he basat en el cinema que generalment s'ha estrenat aquí, he de recordar que existeix molt material asiàtic i especialment també del cinema èpic o d'aventures de l'Europa de l'Est que encara és molt desconegut. També he de dir que moltes escenes les he hagut de deixar per no accedir-me en la quantitat.


300




Alatriste


Barry Lyndon


Braveheart


By The Sword


Conan the Barbarian (1982)




Crying Freeman



Cyrano de Bergerac 1990


Die Another Day




El Cid 1961