Anàlisi dels atacs d'en Dmitri Lapkes


Versió en Català.
[para versión en Castellano clicar]

Vídeo anàlisis realitzat per "Cyrus of Chaos" sobre els atacs del tirador bielorús Dmitri Lapkes, especialment eficaços contra els contraatacs i la seva traducció a sota. També afegeixo per recordar que un servidor no sóc traductor i que pot ser possible que no sigui del tot exacta la traducció que poso a sota.



Català


0:28 Afegint al seu atac principal, tots els tiradors de sabre tenen l'habilitat d'acabar incloent el contraatac en el seu joc.

0:38 Dmitri Lapkes de Bielorússia ha aguditzat aquesta capacitat tant que en realitat s'ha convertit en la seva base per atacar. Ell manté el braç enrere i en una línia baixa, vigilant al seu rival des de molt de prop, i no sol canviar la seva ...

0:45 ... velocitat gaire. Quan veu un contraatac ell farà un ràpid i fort atac o acabarà amb un fondo molt profund depenent de la distancia amb i qui estigui combatent. Aquí alguns exemples del seu atac de súper-preparació.

01:04 Com es pot veure en aquests dos vídeos, en Lapkes es manté molt, molt a prop, però encara es manté relaxat i per tant conserva la seva capacitat d'acabar [l'atac] correctament.

01:26 Amb un atac que s'acosta tan a prop i així es manté tant que en Lapkes ha de reaccionar a cada contraatac que vegi, tant als reals com els falsos; a causa d'aquesta tàctica es quedarà curt sovint, però rarament és contraatacat.

1:35 S'han realitzat estudis on els nivells de reacció de la gent poden ser empesos en una direcció determinada, dient-los que hi ha un càstig per endevinar malament en una direcció però no en l'altra. Reviseu la informació per saber més sobre això.

01:43 Lapkes ha aplicat aquesta mentalitat al seu atac: quedar-se curt sempre és acceptable perquè quan ell queda curt, el seu problema és haver d'anar a la defensa, però si ell és contraatacat [amb èxit] el problema és un tocat en contra.

02:04 Heus aquí un bon exemple: López fingeix un contraatac que fa que en Lapkes reaccioni i quedi curt. La propera vegada en Lapkes va més lluny fins a l'últim moment per evitar que això torni a succeir.

02:14 Contra esgrimistes que utilitzen una gran quantitat d'enganys en matèria de defensa en distància ha de mantenir-se a més distància i l'atac s'ha de canviar. Aquest vídeo següent és un bon exemple d'un atac curt i un de llarg amb moltes preparacions.

03:08 Com es podria dir d'aquest tocat, Oh utilitza molts i molts enganys a la defensa i en el combat Lapkes fa un treball dur per adaptar-se al seu tipus de defensa la forma en què normalment ho fa i perd horriblement.

03:20 Aquest és un dels pocs atacs que va arribar a tocar a Oh, i és una molt bona manera de tractar amb defensors com ell.

03:31 Aquí es manté a una àmplia distància pel que té temps per veure el que està buscant.

03:56 Quan arriba al final com aquí utilitza un atac amb fons molt més gran del que es podria esperar d'una persona de físic petit. Aquí està el seu secret:

04:07 Lapkes en realitat no toca amb el fons fins molt, molt tard. Fins aquest punt ell es manté aguantant [mantenint el braç recollit], i fins i tot quan és tard per el fons encara pot acabar fàcilment [l'atac] amb el contraatac [del rival].

04:19 Ell no espera el contraatac per acabar [l'atac] en aquest vídeo i com a resultat acaba molt tard; bé després de que el peu arribi al terra, i obté molta més extensió del que es podria esperar d'una altra manera.

04:28 Hem d'intentar fixar-nos quin és el punt en què acaba la preparar l'atac i on en realitat acaba [l'acció]. Normalment, és molt tard.

05:28 Quan algú com Nicholas López contraataca, que utilitza tanta distància com sigui possible i, com a resultat tocant molt just. En aquest cas intenta un contraatac que probablement hauria d'haver colpejat però amb en Lapkes preparant tant...

05:39 ... ell [Lapkes] veu el contraatac amb facilitat i s'alenteix prou com per fer que falli [el contraatac] abans de tocar en López pel seu error.